Manuela de Later

Aangenaam! Ik ben Manuela de Later, eigenaar van MGM Solutions. De letters staan voor mijn initialen en zijn een knipoog naar de MGM studio´s in de USA. Als kind al was ik gefascineerd door films. Op de aftiteling zag ik vaak Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) voorbij komen. Daar identificeerde ik mezelf mee. Ik fantaseerde toen al dat ik later een eigen bedrijf had met mijn initialen als blikvanger.

Om mijn droom te realiseren ging ik naar Arnhem om bedrijfseconomie te studeren. In 1997 studeerde ik af en stapte leergierig het bedrijfsleven in. In het begin was het zoeken naar de balans tussen passie en passend. In verschillende functies deed ik ervaring op met alle onderdelen van de bedrijfsvoering: HR, office, finance & control en ICT. In die tijd ontdekte ik iets belangrijks: ik ben een generalist, geen specialist. In het aansturen van mensen en in het aanbrengen van samenhang in de totale bedrijfsvoering zit mijn talent. Ik had hiermee mijn passie gevonden.

Bij Fortrus ‘The building care company” bracht ik mijn passie voor het eerst echt in de praktijk. Bij Seres Accountants & Belastingadviseurs kreeg ik de kans mijn talent binnen een grotere organisatie in te zetten. Binnen Tappan Communicatie leidde ik het HRM-beleid een nieuwe richting in. En de laatste jaren kon ik mijn vak bij MVO Nederland in volle glorie uitoefenen als Manager Control en Bedrijfsvoering.

Intussen volgde ik de basisopleiding tot NMI-registermediator, want een hoog rendement in de bedrijfsvoering behaal je niet alleen met tools. Hoe mensen samenwerken is minstens zo belangrijk.

Nu ik ook mediator ben, werd het tijd om mijn dromen en passies passend te maken. Met een eigen bedrijf. Met MGM Solutions help ik organisaties meer of opnieuw grip te krijgen op de bedrijfsvoering met als resultaat een hernieuwde basis voor toekomstige samenwerking!

Mijn persoonlijke motto is: ´Leef en geef´.